人氣搜尋  屯門  荃灣  元朗  南豐中心  中環  將軍澳  菲傭
2019年12月10日 星期二
熱門問題

傳恩僱傭中心
Hosanna Employment Services
1.0

1.0
傳恩僱傭中心
Hosanna Employment Services

地址

九龍美孚萬事達廣場地下71F號舖
Shop 71F, Ground floor, Mount Sterling Mall, Mei Foo, Kowloon

電話號碼

2148 3456

電子郵件

營業時間

星期五: 休息
星期一至六: 11:00 - 19:00
星期日: 14:30 - 19:00

寫評語

提交

手法唔老實,唔建議幫襯

個人經歷,上年我係度請左個工人,由請人到接人都相安無事,點知魔鬼在細節,過左個零月之後問題就黎啦,有日公司 whats app 我,要我攞晒所有收據到佢地公司,話有野傾。

到公司傾時,原來個老闆要我地俾返保險同驗身錢,佢都痴線架,明明接人個日已經俾左;但個老闆死都唔信,話如果我地有俾錢就一定有收據,佢咁做無非想屈多我地一筆,我同屋企人都記得一定有俾錢,我地反問返佢無俾錢點解佢又俾我地接工人走?佢唔出聲,不斷堅稱無收據等於無俾錢。

傾唔掂數,個衰神仲要我地即場俾返錢,話如果我地唔俾錢就立即cut 我地保單,仲話會依法律程序追討返驗身費,離譜!我地好嬲,邊有d咁野蠻既人,好想告返佢地轉頭;但怕官司搞到蝕更多錢,幾百蚊就當俾乞兒算。總之這間傳恩手法唔老實,唔建議幫襯。

公司男老闆精神有問題!

這間野個男老闆真係有問題,早兩年我都中過招,當年我係第二個論壇都有講過這件事,現在再次講返出來:

當年因為屋企有兩個細路需要人照顧,我就係這間野請左個工人,申請一段時間後,我打去入境處問工人簽証批左未,入境處話批左,我就打去公司,叫佢地立即去拿啦,點知佢地個老闆夠膽死同我講要等多一個星期,先會幫我地去入境處拿,攞完簽証再寄去澳門等工人回來要三,四日。咁前後咪等十幾日?點等呀?大佬!!之後我地咪打算直接上去公司搵老闆娘傾,睇下仲有咩可做,等工人快d黎!

上到去搵唔到老闆娘,得個男老闆,佢都係同樣答案,一星期後先去拿,如果要加快拿就要額外收費,我地真係好急,就問佢收幾多,可否列明d錢點用,合適我地會俾;但佢又唔答,我地繼續追問啦,佢就突然傻左,用雙手掩埋隻耳仔幾分鐘,佢精神真係有問題,顛顛地~!!我地都唔理佢,諗住等老闆娘返黎,但個傻佬又突然搶我野同報警。

警察黎到了解成件事的來龍去脈,之後都話佢地做唔到咩,因為無發生刑事事件。後來老闆娘回來,我地將件事講清楚,表示我地肯俾額外收費;但個男老闆突然發難話幫我地去拿就要收$500。大佬!!美孚來回入境處$50都唔洗啦!點計都收唔到500!!

之後繼續講落去都無意思啦,第二日我同公司請半日假,去入境處攞左簽証,就返去交俾佢地,佢地就call速遞收。但經過此次經歷,我終於明白ed所謂「基督徒」開設既都係掛羊頭賣狗肉,收我地咁貴七,八千蚊,叫佢地幫幫手就托手爭。

對客人服務態度惡劣

今天收到一名員工 姓葉的先生致電,問昨天是否打個電話到她公司(因他們星期五是休息的)後我直接向他詢問有關申請工人狀況,他直接說不知道和跟我說已在WhatsApp已回覆!言語間我想知道跟我對話的人姓名,他説’我不會回覆你‘ 及沒有正面回答我這個問題,便掛了我電話.及後我一直致電他公司,想了解他為何電話掛我電話這種對顧客極不禮貌行為呢? 打了好幾通都不接電話,最後我決定直接去門市跟他理論!
這位員工在電話的服務態度差還在說他人態度差,客人想多了解一些自己工人申請進度是不可能嗎?增添你的麻煩嗎?我只是想直接對話去了解一下狀況,竟被對方說叫我用WhatsApp 他們溝通?這種服務態度我都係第一次見!本人今次已是第二次經他們辦理申請工人來港。今次這件事我選擇說出來,只是想直指那一位葉先生的服務態度及沒有清楚解答客人查詢。

最後更新日期:
以上資料只供參考. 如要查詢最新的服務費用,請聯絡相關的僱傭中心

同區的僱傭中心

ECSearch搜羅全香港中介公司及外傭的資料、用家對於中介公司提供服務、菲傭及印傭的評語及推薦
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,ECSearch 搵傭易對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。ECSearch 搵傭易有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。本網站歡迎所有用戶提供任何資料證明評論真確情,用戶如對留言有爭議,本網站管理員有可能向用戶索取有關資料,所有提供至本網站之資料皆會保密。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。